Gartner CIO Symposium – Barcelona 2014

Gartner CIO Symposium 2014

Niin tuli sitten tällaisellakin käytyä, en ole aikaisemmin Gartner- seminaarissa ollut. Symposium alkoi jo Sunnuntaina ja siksi otin suoran Finnairin lennon Lauantaina illalla. Hotellin olin tarkoituksella valinnut vähän kauempaa, mutta silti läheltä L4 metroa. Ideana siis yksinkertainen, pääsee helposti sukkuloimaan metrolla edes takaisin hotellin ja messujen väliä.

Sunnuntaina vedin täyden messupäivän 12-18, sellanen hyvä 6h ottaa vähän tuntumaa seisoskella Device baarissa. Onneksi siellä oli paljon vieraita, niin meni aika todella nopeasti ja tehtiin Windows 10 ja Windows laite-ekosysteemin demoja.

 

Mietin, että miten Gartner eroaa esimeriksi TechEdistä tai muusta vastaavista teknisten kohderyhmien messuista? Eipä juuri mitenkään, suurin huomattava ero oli, että osallistujat ja esittelijät olivat puku päällä J.  Viimeisen vuoden aikana olen ollut paljon koulutuksissa, miten puhua liiketoimintajohdolle, CIO ja CxO tasolle. Kuitenkin, kyllä aika teknisiä kysymyksiä tuli myös tuon tason päättäjiltä ja olivat hyvin perillä tekniikasta ja laitteista. Mutta se mikä oli hauska huomata, että tilaisuudessa keskustelut olivat vapaampia, monia osallistujia olen tavannut aikaisemmin virallisemmissa yhteyksissä, nyt tunnelma oli vapautuneempi.

Paikalla oli noin 5 500 osallistujaa ja niistä noin 2 500 oli CIO tittelillä. Oli mielenkiintoinen keskustelu erään herran kanssa, aika syviä Windows 10  ja Surface Pro 3 juttuja. Messuilla skannattiin kaikki kenen kanssa juteltiin pidempään, niin selvisi, että herra oli NATOn viestintäjohtaja. Tuota herraa en ihan normiarjessa tapaisi!  Pari herraa kyselivät tarkempia tietoja Windows 10 levityksestä ja sen muutoksista. Siinä juteltiin niin heillä oli 430 000 työasemaa verkossa hallittavana. Aluksi luulin, että  herrat heittää vähän ”Messulisää”, mutta kun firman nimi selvisi niin en epäile hetkeäkään.

 

Messualueella päivystin 4 päivää, ja voisin sanoa että satoja Windows 10 demoja vedin ja Surface Pro 3 esittelyä. Se mikä oli hauska huomata, että todella monella oli uusi iPhone 6 kädessä ja Surface Pro 3 mukana. Tuostako nyt sitten tulee ns. ”Mobile Warrier” paketti? Aika vähän tuli iPadeja vastaan, monet kertoivat testaavansa SP3:sta ja sehän on huikea juttu. Muutama iLaitteita käyttävä ja muutama, jotka oli ”vaihtanut” leiriä; ja näiden välistä keskustelua oli hauska seurata.   Parasta oli se, että asiakkaat/käyttäjät alkoi itse kertomaan toisille käyttökokemuksista ja syistä miksi ovat vaihtaneet tabletti&läppäri combosta Surface Pro 3 ja puhelin pakettiin. Sanoisin, että on tulossa kiireinen loppuvuosi ja kevät.
Messujen rekisteröinti olis hoidettu näyttävästi Surface Pro 3:lla ja viivakoodinlukijalla, joka oli kytketty USB:llä koneeseen. Ai niin, Surfacehan on PC joten siihen saa kiinni lisälaitteet. 🙂

Eihän tämä ihan pelkkää messuilua ollut, onnistuin taas tunkkaa messuvuorot niin, että pääsin El Pratt golfkentälle pelaa pari rundia, vaikka aluksi piti vain 18 reikää pelaa, mutta meni niin rivakasti että vedin toisen perään. JIhan parasta. Siitä tietää, että on vanhentunut; tuli nukuttua joka yö  yli 8 tuntia.
 
 

Että sellainen keikka, ehdottomasti suosittelen kaikille osallistumaan.

Barcelona kuittaa. 🙂

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *