Golfliiton Aluekierros 2013

Golfliiton Aluekierros 2013

Siellä oltiin eilen, 18.1.2013 Helsingissä. Oli oikein kiva kuulla vähän lukuja mitä liitto on keräännyt Suomalaisista golfareista, kuinka paljon golfareita on ja miten jäsenistö muuuttuu, tulee lisää ja poistuu. Miten Juniorit innostuu pelaamisesta ja kuinka moni juniori pysyy lajin parissa. 
Oli hauska kuulla että noin 50% alkeiskurssin suorittaneista liittyy seuraan ja aloittaa golfin. Ilmeisesti ihan hyvää duunia Pro:t on tehnyt. Mutta huolestuttavaa oli kuuulla kuin palon pelaajia lopettaa golfin. Tämä pistää miettimään mitä itse voin tehdä asialle? Eihen se mene niin että vain odotellaan että joku taho tekee jotain vaan meidän pitää ihan jokaisen katsoa peiliin ja miettiä mitä voimme tehdä. Okei, ei teidän “tavallisten” pelaajien, vaan kommentti on enemmän ammattilaisille ja niille ketkä Golfin parissa työskentelee. 
Oli mielenkiintoista kuulla että noin 46 000 pelaajaa Suomessa pelaa tasoituksella 37-54. Se on aika paljon, jotenkin uskoisin että tuolla tasoituksella pelaaja ei aidosti nauti pelaamisesta niin paljoa kuin että taso olisi vaikka 30? Se mikä olis hienosti sanottu, että jos pelaajan tasoitus on 54 niin ei se oikesti ole 54 vaan se on jotain 55 – 100 välillä. Koska jos se on 53 niin silloin pelaaja on ainakin pelannut kerran 54 tasoitukseen tai paremmin.  En ole tätä koskaan aikaisemmin meittinyt mutta nyt kun sen noin sanoo niin ihan järkeekäyvältä kuulostaa.  Pitää kysellä omalta klubilta että mikä on meidän seuran tuo luku ja sitten pitää tehdä heille joku opetuspaketti, pitää saada tasoitukset putoamaan. 
Elä ymmärrä väärin, siis toki tuolla tasoituksella saa pelaa jos on siihen tyytyväinen. 🙂 Ei siis mitään stressiä. Ei kenenkään ole pakko alkaa reenaa jos ei taho. 🙂
Jotenkin tuli sellainen tunne että GolfLiitto on tullut vähän lähemmäksi meitä taviksia, en tiedä onko vain minä mutta aikaisemmin on tuntunut että GolfLiitto on ollut hirmuisen kaukainen ja etäinen, sellainen hassu möykky jossain josta välillä kuuluu jotain. No toivotaan että tällainen suunta vaan jatkaa etenemistää ja saadaan Liitosta enemmän tehoja irti niin sanotusti rahalle vastinetta. 
Mr Tolonen piti ennen puheiden aloitusta esimerkki treenit jotka on suunnattu 7-9 vuotiaille. Olin itse mukana reeneissä ja tämä oli hauskaa. Jos tällaista treenaamista saadaan tuleville junnuille enemmän aikaiseksi eikä vaan sitä “tylsää” pallon hakkaamista niin uskon että 5-10 vuoden kuluttua meillä on pajon enemmän Mikko Ilosia ja vähemmän liikapainoisia junnuja.
Golf.Fi :ssä asiasta on kerrottu näin. Ja siinähän on itse komeus kuvassa. 🙂 Oonko mä nyt julkkis?
Esimerkki treenien lopuksi meillä oli puttikilpailu. Mun joukkue ei voittanut. 🙂

Paikanpäällä oli myös henkilöitä ihan vaan seuraamassa minkälaisia treenejä voisi vetää 7-9 vuotiaille.

Mitäs mä valehtelisin, olisko treeneihin osallistunut noin 14 amatöriä ja pari ammattilaista. Oli kyllä sika hauskat treenit. Mietin että noita aijon kyllä apinoida ja “leikkiä” oman tyttären kanssa samoja juttuja. 🙂

Mr Tolonen kertoo mitä tehdään ja minkälainen kisa pidetään. 

Tässä aloitustunnelmia Aluekierroksen ensimmäisestä esityksestä.
Joo, kyllä oli hyvä käydä kuuntelee, plus sieltä sai kalasoppa joka oli tosi hyvää.  🙂
Yes, mutta laitan taas lisää kuulemisia.
-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *