fbpx

Kesän 2019 aloituspeli

Hirsala Golf, takatiiltä, 9.5.2019

Tuota korttia katsellessa voisi miettiä, että kyllä meni paljon lyöntejä. Mun mielestä meni yllättävän vähän, enemmän pelotti, että 103 on tulos, ei ollutkaan.
No mitä siellä sitten tapahtui? Kaikkea ihan huippua. Selkä kesti tosi hyvin pelin, sanoisin että viimeiset kolme reirää oli aika vaikea kumartua nostamaan palloa mutta muuten antoi swingailla aika jees. Selkeästi näkyi treenaamattomuus, esim. aika monet pitch lyönnit oli vähän väärissä mitoissa, mutta taas uudet wedged tuntui todella hyviltä. Vähän oli vielä raudoissa totuttelemista, kuinka se pallo lentää, mihin kaareen ja miten tuuli vaikuttaa palloon.

Tuolla oli aika navakka tuuli ja kun piti 3Wood syöttää tiiltä niin se teki kentästä vähän pidemmän, mutta ehkä myös tarkemman. Tuossa uudessa Titleist TS 2 puukolmosessa on sellainen hassu juttu. Jos löin palloa tiiltä niin siihen tuli aika paljon spinniä ja pallo vähän vaan suti taivaalla, mutta taas kun löin ihan nurmelta niin lensi todella hyvässä kaaressa ja kunnon mittoja. Et pitää selkeästi päästä treenaa uutta työkalua, löytää se oikea tiinkorkeus tai sitten lyödä vaan maasta. Draiveri on edelleen postissa jossain, ehkä se tulee ennen juhannusta. 🙂

Uudet AP2 mailat oli aika vekkulit, nyt en oikein osaa sanoa johtuiko se minun lyönnistäni vai siitä miten mailat on valmistettu, mutta jotkut lyönnit oli aika tunnottomia. Esim muutama i5:n minkä vedin raffista, jälki oli keskellä lapaa, mutta ei mitään tuntua minne pallo on menossa, kyllä sen näki, siellä lentää ja griinillä oli, mutta vähän hassu fiilis. Toki pitää muistaa, että viimeiset +10 vuotta vetänyt blade tyyppisillä lavoilla niin muutos on aika iso. Mä luulen, että tuntuma paranee kun pääsen vähän treenaa ja sitä kautta tottuu vähän mailoihin. Pitää saada tuota swingiä myös vähän vakioitua, pallon lento sitä kautta standardimmaksi. Nyt oli monta hyvää draw vetoa, mutta valitettavasti niissä tähtäsin lipulle, joten oikealta mentiin ohi. 🙂 Ei se haittaa, enemmän fiilistelin niitä osumia ja sitä kuinka helposti se pallo lähti. Joka taas luo uskoa sille, että selän kuntoutus on edennyt hyvin. Mies on paljon vahvempi kuin viimekesänä ja se taas helpottaa paljon lyömistä, ei tarvitse lyödä niin lujaa, että saa samat metrit ilmassa.

Uusi Putteri, tämä olikin todella hauskaa. Mulla on ainakin viimeiset 15v ollut jonkun sortin viiksi/insertti putteri ja nyt hyppy tällaiseen todella simppeliin putteriin tuntui todella oudolta. Ainakin nyt ensimmäisen kierroksen perusteella pitää sanoa, että oli hyvä valinta. Vähän piti vielä tähtäämiseen käyttää aikaa, että ollaan menossa oikeaan suuntaan, mutta jotenkin tuo tuntui istuvan käteen todella hyvin. Ainakin puttien nopeudet tuntuivat istuvan hyvin kenttään, olin yleensä noin 20-50cm päässä kupista pidemmissäkin puteissa, tällä hetkellä erittäin positiivinen kokemus.
Sanoisin että erittäin positiivinen kesän 2019 aloitus, jos selkä antaa myöden niin tästä tulee hyvä golf kesä.


Kuulumisiin.

-Teemu