Lähipeli muutti maailman(i)

Hellow,

Niin siinä pääsi käymään. Olin sitä jo aikaisemmin miettinyt ja tuijottanut ruudulta muta jotenkin en vaan sitä tajunnut. Monta kertaa itsekseni treenannut peilin edessä ja tehnyt asiaa ihan oikein, mutta en vaan tajunnut. Mietin, mietin ja mietin, mutta en vain nähnyt vastausta nenäni edessä.

No samaan aikaan mietin että pitäisi Mennä Viktori Gustavssonin ja Henrik Lundqvist pitämälle ShortGame Instructor Level 1 kurssille, Eli siis pariksi päiväksi tonkimaan lähipeliä. No tottakai mä samalla mietin että tänhän mä tiedän jo, mitäs tässä nyt niin uutta on. HAHA! Stupid me. Kyllä oli uutta ja tuli kasa nöyryyttä lisää. Se mitä olen aikaisemmin kuvitellut että hyvä lähipeli on ja millä tasolla itse olen, niin voi kuinka väärässä olin. Viktor näytti erilaisia lyöntejä ja miten niitä tehtiin, samalla kun oltiin käyty tekniikka teoriassa läpi.

Kohta mistä itse pidin paljon oli Ympyrä, pelaajan ympyrä! Eli miten kaikki asiat pyörii pelaajan Low Point ympärillä. Olen tätä tehnyt itse omassa lähipelissä, mutta en ole tiennyt mitä teen, olen vain tehnyt erilaisia lyöntejä. Siis mikä Low Point, no tässä kuva siitä. Katso tarkkaan, ja sitten katso uudestaan.

Tuossa kuvassa on niin paljon viisautta että morjensta.

Päivät muodostui niin että ensiksi käytiin teoriaa läpi ja Viktor demoili mailan kanssa sisätiloissa. Sitten vaan kädet saveen ja ulos sohimaan. Kelihän oli mitä parhain Suomalainen, eli kylmä mutta vähäluminen. Oikeesti yhdessä kohdassa näytti että ulkona tuli lunta, vaikka oltiin Juhannusviikolla. Argh…
Kävimme herrojen kanssa juurtajaksaen läpi, Chip, Pitch, Loob, Bunker ja Putti. Eli niin sanostusti koko kirjo. Esim teorian ja treenin jälkeen mä löin Loob:n joka otin yhdellä askeleella kiinni, kelaa, en aikaisemin saanut maasta palloa niin pystyyn nousemaan. No nyt lähti. Jos mun pitäisi se nyt mennä tekee niin ehkä ei starttaa, pitää mennä eka vähän itsekseen treenaa mitä kaikkea harjoiteltiin.
Okei, ehkä puolustuksena aika moni asia mitä herrat kertoi on “vasta Viimeaikoina” tullut esille. Lähinnä että mitä kaikkea saadaan esim TrackManin avulla tutkittua ja analysoitua. Mutta vanha on väärin ja tämä oikein. Jos saan vähän suoristaa mutkia. Low Point, siitä se lähtee.

No sitten siihen ensimmäiseen kommenttiin. Eli omaan tekemiseen. Olen paljon omaa swingiä tutkinut ja analysoinut ja silti se maila tekee sellasen hassun jutun, en vaan ole tajunnut et miksi. Olen tehnyt harjoituksia että se ei tee sitä, ja tehnyt ne ihan oikein, en vain ole osannut yhdistää näitä asioita. Kunnes Hemppa näytti hyvin yksinkertaisen kuvauksen swingistä. En siinä hetkessä sitä vielä tajunnut, se jäi mieleen muhimaan ja mietin, ja mietin että mikä tässä on.
Kunnes se lamppu sytty. Sain yhteyden treenaamiselle, Hempan selitykselle ja omalle swingille. Hittolainen mikä ahaa-elämys.  No nyt en sen jälkeen ole päässyt kuin pari kertaa reenaa hetkeksi, ja yhden reikäpelin kävin pelaa. Mutta tuntuu paljon paremmalta. Ensimmäisen treenisession aikana otin vähän videoita ja ja liike alkoi olemaan paljon parempi. Nyt mulla on selkeä pläni mitä mun pitää opetella että pääsen siirtymään seuraavaan vaiheeseen.
En sanoisi että kyseessä on mikään poisoppiminen, vaan uuden opettelua. Mun mielestä se on helpompaa kun haluaa swingiä kehittää. Vähän tuntuu että se junnuvuosien swingi alkaa tulla takaisin.
Eli tässä kun pääsen seuraavan kerran rauhassa rangelle ja lähipelialueelle treenaa niin laitan taas videota jakoon. Mutta voin kertoa että treeni onLow Point ja sen kanssa mitä mun vasen käsi EI tee! Oikeasta swingaavilla oikea käsi. Niin yksinkertainen se ratkaisu oli, usein se yksinkertainen on se vaikein.

Kävin pitämässä yhden tunnin opetusta Leppävaarassa ja vähän tätä mun ajatusta siinä muodostelin herroille. Lopputulos oli, Iso kasa kiitoksia ja lisää tunteja myyty. 🙂 Et ei kai se niin huonosti mennyt.

Se mikä jäi isosti mieleen ja ehkä muutti isosti miten opetan golfia; The Next Ball Needs To Be Better! Siihen se kulminoituu. Mä tuun lainaa tota ajatusta niin moneen.

Mut joo, nyt vähän treeniä rauhassa, sitten peliä ja katotaan miten alkaa Heinä-Elokuussa tulos muodostua, ehkä ei vielä tänä kesänä muodostu, se jää nähtäväksi. 🙂

Ei muuta kuin paljon Pöördejä ja nokka menosuuntaan.

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *