Luonnollista Golfia

Luonnollista Golfia?

Tiedän, että on sitten aika monta kuunkiertämää mennyt kun viimeksi ajatuksia tänne kirjoittelin.  Nyt vaan on tapahtunut lyhyessä ajassa niin paljon, että ei vaan ole pystynyt.

Suomen PGA päätti järjestää PGA Summit:n ja olihan sinne pakko laittaa nimi listaan. Siellä oli pääkouluttajana Mike Adams. Onneksi oli viksusti laitettu viikonlopulle, niin pääsin osallistumaan kaksipäiväiseen koulutukseen. Mike oli nimenä tuttu, mutta en sen enempää herrasta tiennyt saati lukenut yhtään hänen kirjaa. Viikonlopun aikana selvisi, että kyseessä onkin todellinen Golf stara. Aika hauskaa, mä olin sen kanssa kuvassa. J

Olihan meitä siellä joku +60 osallistujaa.

 

Olen aika paljon aikaa viettänyt jenkeissä ja Mike kyllä edustaa sitä, juuri sitä aitoa Amerikkaa, Mr America.

Mennään ajassa vähän taaksepäin ja silloin kun niin sanotusti perustin TSGA:n ja aloin tätä omaa juttua rakentamaan. Mietin tarkkaan, että mitä se olisi? Mitä annettavaa mulla voisi olla? Miten voisin hyödyntää kaikkea sitä mitä olen oppinut urani aikana suurasiakasmyynnissä johtamisesta, markkinoinnista, viestinnästä ja IT:stä. Ennen kaikkea asiakasta on kuunneltava, jotta syntyy tulosta. Asiakkaan mielipide, toiveet, vaatimukset ja tavoitteet on tunnettava ja otettava huomioon aina.

Miettiessäni asiakaslähtöisyyttä ja omaa opetusfilosofiaani, peilaten kokemuksiani yritysmaailmasta, päädyin lähtökohtaan, että Golfin tulisi olla tietyllä tapaa helppoa, vaikka teknisesti vaativasta lajista onkin kyse, ja nautinnollista. Helppoa ja Nautinnollista Golfia; siinä se on. Jos pystyn auttamaan jokaista oppilastani nauttimaan Golfista enemmän, niin suurella todennäköisyydellä henkilö myös pelaa paremmin. Tärkeätä on tiedostaa realiteetit, jos on aikaa pelata kerran viikossa kierros eikä harjoittele koskaan, niin harvoin ne PAR tulosta kiusaa, joten on turha tavoitella sellaista. Siinä vaan aiheuttaa itselleen turhia pettymyksiä.
 
Kuvassa on kaksi eri swingiä Tiger Woods:lta ja oikeanpuoleisessa Tiger ei swingaa niin luonnollisesti kuin hänelle olisi tehokkainta.

Markkinoinnin suhteen päätin, että asiakas on oikeassa ja positiivinen sana kiertää aina. Toiseksi kun kumminkin on tämä täysipäiväinen työ, niin ihan rajattomasti ei voi oppilaita ja tunteja buukata. Positiivinen ongelma että oppilaat ovat tykänneet opetuksesta ja varanneet lisää tunteja ja tuoneet lisää asiakkaita. Kaikille oppilaille on löytynyt aikaa ja tämä tullaan säilyttämään. Asiakas on kingi. J

Viestintä sitten on tätä mun mongerrusta. J Tämä on enemmän tällaista ajatusten oksentelua kuin kovinkaan paljon jäsenneltyä viestintää. Olen kumminkin sitä mieltä, että tämä on enemmän minua kuvaavaa, joten sillä mennään.

IT oli se helppo osa, sen suunnittelussa ei mennyt kuin hetki, tai ei edes niinkään pitkään. Mutta se mikä on taas ollut hirmu mielenkiintoista on kaikki härpäkkeet. Kaikki se mitä GolfMarkkinat painaa ulos. Ehdottomastin suosikkini on TrackMan. Siinä piilee kuitenkin se vaara, että ei ehkä enää etsitäkkään sitä luonnollisinta swingiä, vaan tuotetaan vain tiettyjä numeroita ilman, että ymmärretään kokonaisuus. Se on kuitenkin hyvä tuki, niin kuin monet muutkin laitteet. Avoimesti olen kokeillut ja tutustunut erilaisiin laitteisiin ja tuonut niitä osaksi opetustani ja näin aion tehdä jatkossakin.

Näistä lähtökohdista olen omaa opetustani lähtenyt työstämään ja toistaiseksi olen saavuttanut sillä asiakkaiden kanssa tulosta. Takaisin PGA Summittiin ja jutun pointtiin.
 

Mike sitten alkoi kertoa vähän omaa historiaa ja miten on pelannut PGA tourilla ja miten on päätynyt opetukseen. Mike kertoi myös, että on viettänyt paljon aikaa MIT:n kanssa ja tehnyt todella arvokasta tutkimustyötä.  Löytänyt selkeitä yhtäläisyyksiä ja kirjoittanut monta kirjaa. En ole yhtään Miken kirjaa vielä lukenut, mutta ajattelin ne kaksi ensimmäistä tilaa netistä, ehkä Joulupukki lukee tämän vihjeen.

Mutta se mikä heti iski omaan kaaliin kuin nuija, Miken ajatus oli ”sama”. Mike on siis kaiken tutkimuksen ja kokemansa perusteella kehittänyt systeemin, miten yrittää päätellä mikä olisi mahdollisimman luonnollinen tapa swingata oppilaalle. Ei suotta antaa oppilaan yrittää jotain asentoa mitä Tiger Woods tekee jos ei vaan fyysisesti / luontaisesti ole mahdollista saati sitten järkevää. Esim ihmisillä on oletuksena erilainen määrä nopeita soluja. Kaikki ei vaan osaa kiertää lantiota tai ne niiden selkä ei vaan taivu. Joten ihan turha yrittää ”oppikirja” swingiä ja lähetä hakemaan nopeutta mailaan kiertämällä. Oppilaalle voi olla huomattavasti tehokkaampaa ja toistettavampaa yrittää swingata enemmän Vertikaalisesti.
 

Musta se Mike kehittämä systeemi oli oikein fiksu, yksinkertainen ja ehdottomasti otan sen omaan työkalupakkiin ja varmasti tällä tiedolla pystyn taas auttamaan pelaajia löytämään sen oman jutun golfista ja myös nauttimaan golfista enemmän. Jotenkin monet Mike jutut tuntu musta hirmuisen itsestään selviltä mutta hän sen vaan sanoi ääneen.  

Mike oli kehittänyt systeemin miten saada Wedget lyötyä aina oikeaan mittaan. Itse olen vahvasti fiilis pelaaja ja en lähipelissä käytä mitään systeemejä. Vaikka olen AimPointtiin tutustunut, mutta se vaatisi harjoittelua, että tulisi luonnolliseksi. Sama oli Mike Wedge systeemi, se vaikutti oikein hyvältä. Pitää testata keväällä kun mennään Espanjaan viikoksi pelaamaan porukalla.

Kyllä se on rakettitiedettä miten mailan kulkee osumanläpi. Joten mailan suunnittelulla on valtava merkitys.

 
Itselle tuli silleen makee fiilis tuosta Miken luennosta ja opetusfilosofiasta, että ehkä mun Academyn ajatus on hyvä. En nyt osaa sanoa kuinka moni muu ajattelee samalla tavalla. Tässä alla vielä muutama kuva päivän kulusta ja linkkejä muihin päivänkirjoituksiin.

Tooliloo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *