fbpx

Miten alitat 100-90-80 – Part II

Väyläpeli ja lähestyminen:

Yleensä avauksen jälkeen (PAR 4) ollaan 100- 180 m päässä greenistä. Tämä tarkoittaa, että jos tasoitus on suuri, niin välttämättä vielä esim. 160 m etäisyydeltä ei päästä yhdellä lyönnillä greenille. Toki pienen tasoituksen pelaaja pyrkii myös näiltä tai pidemmiltä etäisyyksiltä suoraan greenille.
Haasteet: Osutko pallon päälle, duffaat eli lyöt maahan ennen pallo, pallo lähtee vinoon tai jotain epämääräistä eli joudut lyömään väylällä 2-4 kertaa ennen kuin olet päässyt edes 100 m päähän greenistä?

Ratkaisu:

  • Yritätkö sellaista, mihin taidot eivät vielä riitä. Liika yrittäminen voi aiheuttaa epämääräisiä osumia:
  • Tiedätkö aidosti kuinka pitkälle palloa lyöt? Hyvin usein perus pelaajilla on väärä käsitys omien lyöntien mitoista. Se satunnainen i7 mikä lensi 150m ilmassa ei ole se taso, vaan taso on se keskiarvo. Jos lähdet suunnittelemaan lähestymistä griinille keskiarvon mukaan, sinulla on paljon suurempi mahdollisuus saada pallo griinille kuin toivoa sitä harvemmin onnistunutta lyöntiä. Kysy itseltäsi, kuin monta kertaa kierroksen aikana aidosti lyöt griinin yli pallon? Veikkaan että aika harvoin.
    • Jos tiedät, että pystyt väylällä lyömää noin 80-100 m matkan hallitusti, niin silloin sinun kannattaa jakaa 160 m matka esim. kahtia eli lyöt kaksi noin 80 m matkaa. Tuolloin onnistumisesi on huomattavasti parempi ja olet 3 lyönnillä greenillä ja siihen kaksi puttia, niin tulos on 5. Joka esim. tasoituksella 18 tai suurempi, tulos 5 on hyvä tulos tai jopa erinomainen. Tätä taktiikkaa kannattaa varsinkin käyttää, jos greenin lähellä on vesiesteitä tai muita suuri haasteita hukata pallo tai huonon lyönnin ansiosta saada rangaistuslyönti. Älä turhaan riskeeraa tai otat tietoisen riskin!
    • Selvitä golfopettajan kanssa, mikä voisi olla väylälyöntisi haasteet: pallon paikka, liikutko liikaa esim. sivusuunnassa, korkeussuunnassa vai miksi osumat ovat epämääräiset. Hyvinkin pienillä muutoksilla voi saada isoja muutoksia lyöntiisi. Itse on vain vaikea nähdä, mitä lyönnissä tapahtuu. Tätä kautta voi saada jo useita lyöntejä pois omasta kierroksesta!
    • Huomioi pelissä omat “vahvuudet” jos pysyt lyömään 120m melko varmasti niin ehkä se 360m PAR 4 kannattaisikin jakaa kolmeen lyöntiin? Ei missää sanota että tiiltä pitää aina pyrkiä lyönään kunnari? Golf on kumminkin äly-ja kohdepeli. Mieti siis jokaiselle väylälle miten siitä selvitään helpooiten.

  • POIS 5-10 lyöntiä!