Pelikuulumisia sun muuta

Hellou Hellou,

Siitä on taas hetki kun tänne kertoilin juttuja, mutta ei hätää paljon on kaikkea taas tapahtunut.
Mutta mistä sitä sitten aloittaisi, no en tiedä mutta lähetään liikkeelle.

Olen monesti sanonut että Golf on muutakin kuin vain peli, monet ottaa sen niin kauhian vakavasti. Tästä sitten päästäänkin siihen asiaan, tai osaan siitä.

Kytäjä Juniorit
Kytäjällä aloitti vuosi-kaksi sitten kilpailutoimikunta, voin olla vähän väärässä noista vuosista, mutta ei se hirmuisen pitkään ole ollut. Se oli ihan huippu juttu. Tämä jengi leipoi homman kasaan, teki nettisivut, ohjeet, organisoitu etc. Siis vaikka ja mitä, nyt Kytäjällä on säännöllisesti kilpailuja ja sellaista omaa toimintaa. Siis aivan huippu juttu. No kilpailutoimikunta päätti järjestää juniorikilpailun, siis aloitimme perinteen. 🙂 No tässä he sitten oli yhteydessä minuun ja esitti haasteen. No tottakai se piti ottaa vastaan. Ei tollasesta voi kieltäytyä. Aloin sitten suunnitella ja aika lennokas siitä tuli. Vähän kuin olisi omaa PowerParkkia ollut rakentamassa. No sitä sitten skaalattiin vähän alaspäin ja sain ehdotukseni hyväksyttyä. Sitten vaan järjestämään. Jotenkin ajattelin että olisi ollut helppo saada muutama firma mukaan ja olisimme saanut vähän isomman budjetin kilpailulle mutta ei onnistanut. Onneksi pari firmaa lähti matkaan mukaan ja siitä iso kiitos Kuntarahoitukselle ja Dude Shoes Finland.
Dudet on hauskat kengät, ne on aivan loistavat pelin jälkeen kun jalat on muussia kävelemisestä. Dudet on kevyet ja mukautuu jalan mukaisesti, vähän kuin olisi sandaalit jalassa. Toki Dudet pitää olla aina asun mukaan.  🙂

Kilpailu päivä koitti ja homma laitettiin liikkeelle. Päiväksi Meteoriitti oli luvannut kauheeta sadetta ja myrskyä, no se ei meitä haittaa ja joukkueet riviin ja menoksi. Kilpailut pelattii joukkue scrämblenä ja liuta erikoiskilpailuja. Palautteen perusteella kisa oli suksee ja junnut diggas. Päivän päätti Janos Uotila joka veti huikeen esityksen miten sitä palloa oikeesti lyödään ja kyllä se mies lyökin sitä. Ite monesti miettii että miten, no noin. Ainoa että se löi palloa löylykauhalla sun muulla. Huikee mies. Tästä tulee kyllä hieno perinne. Mutta kaiken tämän säätämisen takana oli järjestää junnuille ja aikuisille yhteinen kisa missä leikitään kentällä, ei sen Golfin pidä olla niin vakavaa. Ei aina pidä vetää vaan tasaoitusta vasten. Nautitaan kauniista kentästä, kelistä ja pelaajista, vaikka mistä.

Monet aina sano että golfkentällä ei töitä, voi tehdä, sontaa sanon minä. Tässä esimerkki miten itse siirsin toimiston kentälle. Toivottavasti Pomo ei lue tätä. 🙂

Exceliä voi tehdä mobiilisti. 🙂

No siitä päivästä selvittiin ja elämä sujuu.

Summer Best
Oltiin poikien kanssa pelaamassa ja homma alkoi normaalisti rangella vähän lämmittele ja jauhaa sontaa. Maila heilui hirmuisen kevyesti ja muutenkin osuin tosi tarkasti palloon.  Lähettiin siitä sitten pelaa Kytäjä NorthWest kenttää joka oli aivan loisto kunnossa. Nykäsin draivin ja lähti ihan sikana lavasta. Siitä sitten griinin ohi, chippi ja putti, PAR kortissa. Se on hyvä ekalle, ei kuitenkaan ihan helppo väylä mutta myös tarkalla vedolla birdie väylä. Siinä kakkosella jatkettiin suunsoittamista ja jätkät veti hirmulyönnit griinin kantaan. Hähää, mä sain päänahat ja löin draivin griinille. En muista koska olisin moista tehnyt. No siellä oli, oli hieno monttu tullut griiniin osumasta. Monttu kuntoon ja suunnittelee puttia. Eikä mitään, matkaa noin 8m ja sellainen tasainen kallistus ylämäkeen koko matkan. Löin hyvä putin ja niin sieltä kuului ihana kolina. Sallisen suusta kuului paljon kovempi tuuletus. EAGLE kortissa ja jätkien hymy hyytyi. Siitä sitten sadetanssia suorittamaan. Yohoo!!
Joo, oli aika huikee aloitus. NO ei tietenkään seuraava avaus onnistunut ja olin jossain heinässä. Pääsin sieltä kumminkin jatkaa ja PAR kortissa.  Peli se vaan sujui, askartelin pari pogia ja pari pöröä lisäksi ja koko pelin jälkeen kortissa luki 70 (-2) tulos. Oli kyllä hymyssä pitämistä, vähän hassu päivä muutenkin. En ihan tarkkaan edes muista kaikkia lyöntejä. Normaalisti muistan kaikki lyönnit. Kai se oli sitten sitä FLOW pelaamista.

Keskiarvo
Niin tätä itse pyrin seuraamaan. Koska jokaiselle tulee se huippu rundi, välillä se pallo vaan pomppii sisään, ihan sama mistä lyö tai minne menee. Taas välillä se ei pompi millään, vaikka pudottaisi suoraan kuppiin niin pomppaa pois. Jotenkin tuntuu että ei tämä oma peli ihan sillee tasaista ole. Sitten taas on… Mistä tätä voi tietää, silloin kun avaukset osuu kenttään niin pelaan ihan ok rundeja ja välillä menee muutama peli että yksikään avaus ei onnistu, ihan sama millä mailalla lyö. No putterilla en ole vielä kokeillut mutta kaikki muut testattu. Ihan hämärää. Sitten kun menee reenaa niin hirveen nopeasti saa kiinni rytmistä ja kaikki lentää, kaikki toimii ja siitä kun lähtee pelaa niin eka kolme väylää toimii ja sitte leviää kuin tuhka tuuleen . Tai sitten niin että Kytätä SE:llä olin pelaa niin tein 7 PAR putkeen osuen jokaiseen väylää, griiniin ja kaksi puttia. No kasilla alko tapahtua, pallot levis joka suuntaa ja helppo 9 kortissa, SIIS TÄH!!! Ei oikeesti ole todellista, No en tiedä aloinko siinä jo jotain ihmeellistä miettimään mutta sitten loput oli aika hurjaa taistelua. Taisin 79 saada korttiin, mutta ei tollasella aloituksella pidä noin paljoa saada aikaiseksi. Veikkaan että tässä on Menttaali ja fyysinen juttu. Mulla on sellainen tunne että keho väsyy liian nopeasti ja en oikein jaksa pitää asentoa kasassa lyönnin ajan ja siksi se pallo alkaa levitä. Sitten kun se alkaa levitä niin en saa pidetty rytmistä kiinni ja sitten on vaikeaa. No tämä on helppo fixaa. Nyt vaan kuntoilemaan ja keskikeho kuntoon ja katotaan miten menee. Jos ei auta niin sitten talveksi lanttumaakarille ja se saa karkottaa kaikki demonit. 🙂

Season High!
Joo, jos on Low niin vastapainoksi pitää olla High. Tämä onneksi sattui vielä Hirsalassa PGA Challengessa, voi että hävetti. En paljoa valehtele jos sanon että melkein jokaisella avauksella löyin varapallon, ja sen kunniaksi siellä oli tosi kova tuuli, että jos sattu tulee mini kierre niin tuuli teki siitä ison. Sit yhdellä väylällä urpoilin vielä joku 5 puttia tai jotain joten kyllä se iso tulos saatiin aikaiseksi. Ai paljonko pelasin, no helpon 96 lyöntiä. Kyllä, ihan itse sen tein ja olen ylpeä siitä. Pakkohan mun on olla, suotta siitä alkaa mököttää, se on vain golfia. Silloin oli kyllä vähän hiljainen olo, mutta se on elämää, joskus onnistaa ja joskus ei, Tuolloin ei. 🙂 Eli jos joskus pelaat huonosti niin ei sitä kannata ressaa saati heitellä mailoja. Pallo vaan uudestaan tiille ja uutta yrittämään.

Bägilätkä / GoGolf
Tää on musta niin makee juttu. Tossa just mietiskelin että mun mielestä Nikke ja kumppanit touhusi GoGolfia joku pari vuotta sitten mutta ei ilmeisesti oikein saanut tuulta alle tai ajanputteen vuoksi ei lähtenyt. En tiedä mikä se juttu oli mutta mulla taitaa vieläkin olla se mainos tallessa minkä sain herroilta silloisilta messuilta.
GoGolf on kyllä saanut musta todella hienosti golfia vietyä eteenpäin ja varsinkin kun Suomalaiset Patu ja kumppanit on päässyt tourille. Patulla ei pelit ole ihan niin sujunut kuten odotti mutta mä uskon ja toivon että se jaksaa kärsivällisesti tehdä duunia eikä lähteä etsimään mitään rohtoa. Duunia se vaatii ja jossain vaiheessa se pitää tehdä. No kumminin ollut makeeta seuraa Twitterin kautta kun jätkät Twiittaa jokaisen lyönnin pelin kulusta ja muutenkin selostaa missä mennään. Omassa duunissa on vaikea yrittää pysyä päivän aikana mukana, mutta tohon Pädiin päivityksen juoksemaan niin oikein hyvin pysyy sykkeessä mukana!

Ai mikä Bägilätkä, no tollanen kuningaslätkähän se on. Sillä saa vaikka ja mitä ja olen ihan varma että terassilla kun heittää huuderolle että tollasen omistaa niin saletisti lähtee völjyy. Tai sitten ei, en ota vastuuta jos ei toimi. 🙂 Lätkä makso jonkun euron ja sillä pääsi tukemaan GoGolfia ja mahdollistamaan homman tekemistä, niin pitihän se ostaa. Ehkä jokupäivä tuosta tulee keräilyharvinaisuus tai sitten ei, mutta hieno se on. 🙂 Jos sulla ei ole sellaista niin mene nyt ihmeessä tukemaan hyvää toimintaa nauttimaan eduista.

Sitten se viimeinen ajatus minkä ajattelin jakaa.

DEFA Haastajakiertue Espoo Ringside
Yes, siellä oltiin rivissä mukana. Tossa kun puhuin niistä High/Low rundeista niin on siinä säätämistä. Olin tossa viikolla pari kertaa reenaa Kytäjällä ja sain tosi hyvin rytmistä kiinni, löin todella tasaisesti palloa ja ne oli samallaisia profiililtaan. Hyvää rapeeta osumaa ja pallo lensi hyvällä paineella. Siinä hetken mietin että tästähän saattaa tulla hyvä kilpailu. Tai en ainakaan ole viimeinen. 🙂
Tossa aikaisemmin vaimon kanssa pohdittiin että kun ei ole noi kilpailukierrokset ollut niin kehuttavia ja se oli sitä mieltä että musta on vanhemmiten tullut PiiloStressaaja. Olen kuulemma rento ulospäin ja hirveet verenpaineet sisäiseti. Tietenkään en tälästä myönnä. Mutta siinä aamulla rangella vähän lämmittelin ja availin kehoa, oli kumminkin 36 reikää urakkaa edessä. Samalla mietin noita Vaimon sanoja ja koetin vähän tunnustella itseäni että voisiko näin olla.
Peli sitten lähti liikkeelle ja löin ihan yes palloa. Ringside kenttä oli todella hyvässä kunnossa. Griinit oli nopeat ja tasaiset. Niissä oli niin kiva putata. Puttaaminen on aina ollut mulle helppoa joten mitä liukkaammat griinit sitä enemmän mä diggaan niissä pututa. Heti ekalla tosin hyvä putti kierähti, pogilla aloitettiin. Kakkosella ja kolmosella molemmissa jäin pallo pyörähdyksen verran lyheksi pöröistä. Joten hyvää puttaamista, mutta ei ihan  ollut vauhdit kohillaan. No sitten pari väylää sössin avaukset ja pari tuplaa korttiin. Se oli sitten vähän se päivän teema. Aina kun sössin avauksen niin olin pelastamassa bogia ja kun sain avauksen kenttään olin puttaamassa pöröä. Se on jotekin niin hassua. Miten en saa huonosta avauksesta kumminkaan järkevää jatkoa? Miksi tulee aina kaksi huonoa lyöntiä? PAR:eja tein paljon koska se pallo vaan jäi koko ajan reunalle. Ei se mitään, ne putit oli hyviä ja juuri sellaisia kuin olin ajatellut, herää kysymys että ajattelinko väärin? Olenko reenannut liian vähän puttaamista että en osannut ajatella oikein vai enkö alitajuisesti uskaltanut tehdä niitä Pöröjä?  Tässä on paljo ajatuksia mielessä. Opin taas valtavasti swingaamisesta ja siitä miten muut tuollaista kenttää pelaa. Ja kyllä siitä on iso etu jos pystyy palloa lyömään 260m ilmassa menemään.
Esim siinä 9 väylällä Nikke oli lyömässä avausta, oli myötätuuli ja 9 väylä on PAR 5. Sanoisin helpohko jos pystyy lyömään palloa pidemmälle. Nikke löi avauksen niin korkealle että pallo kävi eri ilmanpaineessa, oikeesti, kattelin siinä ykkösen griiniltä lyöntiä. Musta tuntuu että en ole koskaan lyönyt palloa niin korkealle. No kyllä, se että palo kävi eri ilmanpaineessa niin se myös meni pitkälle, ei sille varmaankaan jäänyt kuin putti PAR 5:lla.  Herää kysymys että onko mun aamiainen eri kuin noilla “Nuorilla”?  🙂
Anyway, päivä oli todella lämmin ja ainakin itselle se taisi olla vähän liian kuuma. En tiedä voiko niin sanoa mutta kyllä mä olin eilen illalla ihan loppu.
Tässä mielessä laskeskelin niin mulla ei ollut yhtään kolmenputin griiniä eikä yhtään pöröä. Oli mulla monta yhdenputin griiniä ne kaikki oli joko PAR tai Pogi putteja. Jos nyt oikein muistan niin yhtään tuplaa isompaakaan en tehnyt, se oli vain tasta kömpimistä.
Jos en vertaa itseäni kärkeen mutta vertaan parempaan puoliskoon, niin heillä on melkein yhtä paljon pogeja rundilla kun mulla mutta niillä on se 3-5 pöröö kortissa. Joten kyllä mun pitää saada ne muutamat pöröt uppoamaan että pääsen puolenvälin paremmalle puolelle. Älä ymmärrä väärin, en kertaakaan yrittänyt survoa puttia sisään, vaan pysyin päätöksessä, lue linja, päätä kovuus ja puttaa hyvin. Oikeastaan muuta ei voi tehdä. Pitää vain kärsivällisesti puttaa, joskus ne alkaa upota. En menisi sanomaan että ne oli liian kaukaa, muutama putti oli pitkältä mutta nekin pääty 10cm kupista, mutta keskiarvona sanoisin että pöröt oli sektorista 2-5m, okei, ei ole sellainen ison prosentin sektori, mutta ne oli hyvistä linjoista, selkeesti paikkoja mistä voi pallon upottaa.
Oli miten oli, päivä oli kiva, ruoka oli hyvää, tosi aika kallis oli lounas, 11,50 EUR.

Eiköhän tällä päästä taas vähän matkaa, tällä viikolla ei olekkaan golfia muutakuin katsojana. Pari päivää työmatkalla ja sitten Kytäjälle seuraa miten oikeasti pelataan Golfia.

Kaikkea hyvää.

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *