Pelimatka 2013 – Lauro Golf

Moro

Mun piti jo aikaisemmin kirjoittaa tämä mutta piru oli niin hirmuisen kiireinen tuo työviikko, siis tuolla oikeissa töissä.  Ensiksi mietin että olisin jakanut tämän useampaan osaan mutta ehkä se on parempi vain länttää samaan. 🙂 Koetan saada tähän jotain järkeä, jos ei niin palautetta vain.

Pelimatka 2013:
Pelimatka sai alkunsa jo aikaa sitten, oikeastaan edellisellä matkalla. Edellisestä matkasta tuli niin paljon positiivista palautetta pelaajilta että pakko sitä oli alkaa tuunaa seuraavaa matkaa. Ajankohtaa vähän säädettiin mutta siitä se sitten asettui 13-20.4.2013. Matkan kohteena oli hyvin toimiva Lauro Golf. Lauro on hassu paikka, kenttä ei siis ole mikään pehmeän ruohon paikka mutta musta oikein hyvä, kentän pohja on vähän savinen, mutta se ei pelaamista haittaa. Griinit on hyviä, vaatii kyllä vähän reeniä että siellä alkaa saamaan putteja sisään. No onneksi sitä on tullut pelattua jo paljon joten alkaa sujuu, vähä sen. Kaikki palvelut ja kämpät on todella hyviä. Voin lämpimästi suositella ihan kelle vain. Kurkkaa lisää Lauro Golf.
Reissuun piti lähteä isompi ryhmä mutta sitten tuli muutama henkilökohtainen juttu ja puolet jäi veke, hittolainen, mutta onneksi ei ollut mitään fataalia. Reissuun silti lähti yksi isä ja poika ja sitten oma Anoppi ja Appi, Vaimo tuli Öden kanssa lomailee.
Eli meitä oli se 7 henkilöä ja niistä 4 pelaajaa, joten hyvä oli hiippaillai omana ryhmänä.
Aluksi varasimme Finnairin kivat päivälennot mutta pirulainen, Finski meni peruuttamaan sen ja oli vain tarjolla yölento, se oli ihan hanurista, oltiin kämpillä 02:00. No positiivista oli että lento oli ajoissa. 🙂
Meillä oli MalagaCar:sta varattuna pari autoa, todella pientä autoa. Koska Lauro on kumminkin sen verran sivussa Alhaurinissa että siellä on hyvä olla auto vuokrattuna. Ei se onneksi kallista ole, olisko ollut 10 eur per päivä, joten ei paha + 4 eur lastenistuimesta. Ei me koskaan oteta mitään lisävakuutuskia, ihan perusvakuutuksilla mennään.
Koska lento oli yöllä sinne niin oli myös reissun lopussa paluu yöllä. Hyvää siinä on se että kerkisi vielä pelaa yhden rundin ennen lähtöä. 🙂
Kun varattiin lippuja  niin Finskillä pystyy maksaa ylimääräisen 8 eur siitä että saa valita paikan, ja me maksettiin mennen ja tullen ja otettiin riville 1 paikat. Siinä on se etu että kun ton pikkusen kanssa matkustaa niin siinä on vähän enemmän tilaa. No paluussa oli hauska paikka. 🙂

Harmi että tarjoilu ei ollut kyltin mukaista mutta hauskaa se oli. Ei ne penkitkään ollut sen suurempia. 🙂 Mutta karmee säkä kävi, meidän kolmen paikan rivillä oli yksi vapaa paikka ja saatiin pieni nukkumaan siihen, se kuorsas koko matkan.

Tehtiin hoitilaukusta ja muutamasta tyynystä sille peti. Eturivillä ei saa noita kyynärnojia ylös niin piti luovia. 🙂

 Lento oli joku 03:40 Maassa ja himassa laitoin pään tyyniin 04:59. Selkeesti ennen aamu viittä. 🙂

Mutta sillee se matkaaminen meni.

Pelimatka ohjelma:
Koska kumminkin matka oli reenimatka niin pitää olla selkee ohjelma. Ohjelma auttaa siihen että selkee struktuuri viikossa ja sitten tietää mitä on milloinkin. Myös auttaa muistaa monelta oli tiiajan varattuna jne.

Oli hauskaa, kun meille oli varattuna tiettyt harjoitusajat, niin eine siellä rangella ollut kirjattuna. Joten siinä sitten säädin hetken sen Range sedän kanssa säädettiin ja saatin kaikki Rangen kalenteriin. Ei me tota kalenteria ihan orjallisesti noudatettu mutta hyvä runko. Kyllä niitä reenejä pidettiin. Sen oppi edellisestä kerrasta että jos heti pelaa hirveesti niin sitä on ihan puhki puolessa välissä ja kumminkin hallikauden jälkeen tekee hyvää vähän totutella nurmelta lyömistä. Kyllä se oli outoa aluksi, oli se koko ryhmä vähän kysymysmerkkinä. Laitoin agendaa tarkoituksella eri pelimuotoja, koska Golfissa on paljon juttuja kuin vaan lyöntipeli.
Otetaan tähän väliin pelaajaesittely niin jatkan sitten tosta. 🙂

Pelaaja esittely:
Appi; Appi on ihan huippu, se ei reenaa, eikä sen lihakset tuu kipeiksi, eikä sen nahka pala, eikä se muutenkaan ole väärässä. 🙂 HCP 36.
Janne; Janne on pelannut varmaankin 20v golfia, tykkää hirveesti ja pelannut KiinaKopioilla, Viime kesänä oltiin pelaa niin pakko oli sanoa että nyt oikeet mailat ja noi roskiin. No nyt oli hankittu uudet Puma mailat ja alko lyöminen sujua. Herra itse kommentoi että hauska lyödä lujaa kun pallokin lentää melko suoraan. 🙂 HCP 20.
Tappi: Tappi on 11v ja harrastaa pääasiassa tanssia. Jotain nuorten tanssia, en mä siitä tajunnut. Muta kuulosti ja näytti hienolta. Sain lyhyen demon. 🙂 Tapin tasoitus oli reissulle tullessa  HCP 40.
Mä: NO mä oon mä, ei tässä muuta. Tai no on, Uudet Titleist mailat. Ne pääs ekaa kertaa nurmikolle.:) HCP, Riippuu päivästä. 🙂

Pelaaminen:
No eka peli oli ihan vaan kenttään tutustumista ja muutenkin totuttelua nurmikolta lyömistä. En pitänyt ryhmälle sen suurempaa kirjaa, käppäiltiin kaikki 27 reikää ja ihmeteltiin pelaamista.
Sitten vedettiin vähän reeniä ja taas mentiin.
Tappi oli huikee, aluksi se veti niin hirveen vahvalla gripillä eikä oikein suostunut kuuntelee kun yritin vähän opastaa että vähän vähempi riittäisi. Ihan Perus Junnu. No siinä pelatessa kun se veti palloja vasemmalle niin alko jääräpäisyys vähenee ja ote muuttua. Niin ne pallot saatiin kenttään. Pitää sanoa että Tapin lyönti ja peli parani kaikissa ylivoimaisesti eniten. Tokavikassa pelissä se löi monta hienoa draivia noin 150m ilmassa, rauta seiskalla noin 130m ilmassa ja Rauta ysillä 110m. Kun Tappi pelasi punasilta niin se pääs etenee todella hienosti ja teki monta PAR tulosta, ja meni Chippaa yhden Birdien kuppiin. Siitä alko sellaset bileet. Tappi muutenkin puttas todella hyvin. TAppi kolas muutama ihan törkeen pitkän putin sisään, siis koko viikon. Se vaan osas noi griinit, aivan Huikeeta. No Tappi sai ylivoimaisesti eniten tasoitusta alaspäin. En nyt tiedä ihan tarkaa mihin se putos mutta mä veikkaan jotain 25-30 väliin. Se on aika huikeeta, Tappi pelas pari kertaa yli 45 pogipistettä, ja se on paljon. 🙂
Nyt kun puhutaan Tapista niin oli myös hauska nähdä kun pelaatiin tasaoituksellinen lyöntipeli, niin aika usein ennen puttia tuli kommentti; Tämä on Pogiputti, Tällä tulee Tupla Bogi….  Pitää kyllä nostaa Tapille hattua, se jakso todella hienosti pelaa ja reenaa. Parina pivänä pelaatiin 27 reikää ja yks 36 reikää. Tappi veti todella hienolla sykkeellä, oikein positiivisesti yllätyin. Rehellisesti, mä en uskonut että se jaksaa noin lämpimässä mennä, mutta meni hienosti.
Siitä tuli ihan omat nuoruusvuodet mieleen, mä niin muistan sen että kun itse oli junnu niin sitä laski kokoajan niin tarkkaan että mitä on lyöty ja mitä pitää lyödä. Kyllä mä sanoisin että on hyvä olla tietoinen missä mennään, mutta ei sitä pelin aikana kannata laskea, lyönti kerralla ja sitten lopussa lasketaan. Mitä paremmin tähän pystyy niin helpommin pelaa parempia tuloksia, näin mä väitän.

Pelattiin pari reikäpelikierrosta ja muita piste pelejä. Oli meillä siellä puttikisoja ja Aasia. Jos muistan oikein niin Aasi jäi Appiukolle. 🙂 Palautteen mukaan ne toi paljon uusia vivahteita peruspelaamiseen. Golfissa on niin paljon muutakin kuin vain lyöntipeli ja tasoituksen laskeminen. Vaikka mitä erilaisia pari ja joukkue pelejä, kannattaa ihan rohkeesti mennä testaa ja pelaa erilaisia juttuja.
Torstaina tehtiin pelivierailu Alhaurin Golf:n. Mä oon ollut junnuna siinä jäsenenä ja muutenkin pelannut siellä paljon. On se niin vuorinen ja kokemuksen arvoinen kenttä että sinne vaan pitää mennä pelaa. Eikä ollut kallis 51 egee, auto, fee ja lounas. Joten lounaat huulee ja pelaa. Mulla oli todella vahva aloitus, vedin kaksi hirveetä hookkia oikealle.Voi morjensta että otti päähän, no ei auta kuin yrittää. Siitä sitten onneksi sain lyönnistä kiinni ja pelasin 79, jos oikein muistan niin taisi olla eka kerta kuin alitin 80 kentällä. Jos oon aikaisemin niin en montaa kertaa.
Kentän toinen väylä on hauska, noin 324m PAR 4 ja lyödään kummulle ja siitä isosti alas. Siinä mittasin että maalitolpalle on 165m ja sanoin Apille joka oli Honorissa että lyö siihen. Appi veti ihan sika hyvän raivin ja pallo tuli just siihen alas ja otti oikeaan suuntaa pompun.  Sanoin että hienosti just oikeassa paikassa. Janne siitä sitten löi draivin ja samalla tavalla meni, mutta otti enemmän korkean pompun. Mä löin Rauta 5:lla ja siihen kummulle, otti pompun kentälle. Tappi veti hyvin väylälle.
Lähettiin siitä sitten ajaa palloille ja väylällä oli vain yksi pallo, se oli Jannen pallo. Siinä ihmeteltiin ja ajettiin vähän edemmäksi, niin mun ja Apin pallot oli pyörinyt griinin eteen. Ihan huikeeta, ei usein tule lyötyä 310m Rauta vitosella.:) Veikkaan että Appikaan ei ole aikaisemin lyönyt +300m draivia. 🙂 Että sellasta, kandee mennä tutustuu, oikein hyvässä kunnossa ja muutenkin hienot näkymät.
Pelaaminen huipentui Perjantaina 36 reikää vetoon, Tappi pelas oman uuden enkan 106 lyöntiä ja Janne pelas ekan kerran alle 90, eli 89. 🙂 Ihan huippua, kyllä se vanha totuus pitää paikkaansa, Golfia oppii pelaamalla. Paljon pelaamista vain, huomas sen omissakin peleissä, alko lähipeli helpottua mitä enemmän reikiä tuli koluttua.
Viimeinen peli käytiin sitten Appiukon kanssa pelaa Lauantaina, ensimmäien päivä kun oli pilvistä ja vähän vilee, no ei se haittaa. Peli sujui hyvin ja Appiukon kanssa se pelaaminen on melko nopeeta, eli mennään aika rivakasti, Appi veti heti kärkeen kolmen reijän PAR suoran ja oli itekkin ihan ihmeissään että mitä tapahtui. Sitten siitä järkytyksestä se paikattiin varmalla tuplalla. 🙂 No ei siinä vielä kaikki, peli jatkui ja Appi meni ja tunkkas elämänsä ekan Birdien korttiin, ihan puhtaalla putilla, oli sitten hieno putti, noin 4-5m.  Hetki siinä juhlittiin, no nyt on sekin tehty. 🙂
Pelilailtiin siinä ja vedettiin vika ysi, siellä alko Apilla peli herpaantua ja vähän mentiin miten sattua. Ite sain siinä takaysillä pelistä kiinni ja vedin pari ihan törkeetä Draivia. Pitää sanoa että uusi Titleist draiveri on ihan hurja peli. Siinä sitten mentiin kämpille ja laskin kortista tuloksen. Itse pelasin oman viikon parhaan 76 ja Appiukko alitti ekaa kertaa elämässää 100, eli varma 98. 🙂 Oli kyllä hieno lopetuspeliviikolle, kaikille matkalaisille tuli uudet omat enkat ja selkeesti peli parantu.

Glubiravintola:
Laurossa on kaksi ravintoloa, perus GlubiRavintola ja sitten siinä vieressä Englantilaisten pitämä ravintola, olisko ollut La Rosa, en ole ihan varma, molemmissa on musta tosi hyvä ruoka. Enkku ravintolasta saa ihan törkeen hyvän burgerin, se on Mies Burgeri.

Toi Burgeri on kokemisen arvoinen juttu, Tappi yritti syödä sen mutta ihan vielä ei ollut haastajaksi, Burgeri voitti Tapin 1-0.  🙂 Mä taisin syödä sen peri kertaa viikon aikana. On se kyllä niin hyvä. Hauskaa oli se että henkilökunta muisti edellisestä kerrasta.  🙂 Local People…  🙂

Team Titleist:
Voihan Vadude! Kyllä se lähti niin hienosti, kyllä mä oli aika skeptinen koska vain nähnyt miten pallo menee tietokoneen ruudulla ja livenä se on ihan eri juttu. No onneksi positiivisesti. Vetelin muutamia niin hienoja draiveja että oksa pois. Oli hauska lyödä kun veti ihan  swetari osuman niin se pallo lähti aivan sikana. Varret oli oikein muikeita, kun sai rennon ja rytmikkään lyönnin niin oikein tunsi kun se pallo lähti ja se tuntui kuin se varsi oli vielä työntänyt palloa eteenpäin. Mun pitää rehellisesti sanoa että en muista koska olisi viimeksi saanut draiverilla tai 3Wood:lla tuollaisia kaaria aikaiseksi. Aikaisemmin mun 3Wood oli sellainen päänkorkuinen, nyt tuntui että saattaisin vaikka lyödä jonkun yli griinille. 🙂 Se mikä oli tosi hieno juttu on että tuolla noilla PAR 5:lla mulla oli aidosti mahkuja päästä kahdella griinille, eli selkee ero. No tottakai kenttä pelas kuivempana kuin aikaisemmin mutta silti, siellä oli todella hyviä lyöntejä.
Raudat oli kans huikeet, sain monta vetoa noin 160m ja pallossa oli joku 1m spinni. No varmasti asiaan vaikutaa että ihan uudet urat mutta kyllä mä sanoisin että noi KBS varret tällä hetkellä sopii mulle paremmin kuin aikaisemmat Project-X varret. Pallo lensi paljon määrätietoisemmin ja oli jotenkin loogisempi. Siellä oli paljon hyviä lyöntejä, välillä vähän ontui herran viimeistely että ei tullut huippu kierroksia, mutta ei se haittaa, mä oon tähän ihan tyytyväinen. Tärkeintä nyt päästä mailojen kanssa sinuksi, saada luottamusta, varsinkin draiveihin, se ollut mulla kaikista onnettomin osaalue. Nyt ainakin tuntuu hyvältä ja sellainen fiilis että voin oikeesti lähtee lyömään lujempaa palloa eikä tarvii toivoa että osuu kenttään. Vedin pari hyvää fadee ja draw lyötiä. Hauskinta oli että maalasin lyönnit ennen vetoa. 🙂

Mut joo, siinä alkaa ole suuri osa mitä kaikkea matkalla tapahtui. Oli siellä vielä vaikka ja mitä, esim miten Appiukko opasti Navigaattorilla vaikka ja mitä muuta mitä kentällä tapahtui. 🙂
Niistä sitten myöhemmin lissää.

Mutta nyt kandee laittaa korvan taakse että ensi keväänä taas uudestaan. Saattaa olla että järjestän yhden reissun tohon alkutalvelle. Joten pysy tarkkaana. 🙂

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *