Pukeutuminen

Heips.

Tässä on nyt pari päivää ollut ihan mielettömän hieno keli. Mieli halajaa vaan ulos touhuamaan kaikenlaista. Mutta samalla siellä on ollut todella kylmä, niin oikeesti paljon pakkasta. No ei sen kannata antaa haitata, kunnolla päälle ja pihalle naatiskelee.
Tossa sitten vaimon kanssa pohdittiin tätä Suomen säätä ja kyllä mun pitää sanoa että ei meillä oikeastaan ole huonoa keliä. On vääan väärä vaatetus. Tätä joutunut pohtimaan aika paljon ihan ton vauvankin takia, vähän uutena isänä koko ajan huolettaa että onko sillä tarpeeksi vaatetta, mutta tähän asti olen onnistunut paketoimaan sen hyvin eikä ole Ödellä ollut kylmä. 🙂 On tää jännää.
Esim talvella kun oli niitä kelejä että lunta tuli vaakatasossa, oli pakkasta ja vaikka mitä. Niin kyllä se harmitti painaa pukupäällä asiakkaalle. Mutta jos olisi ollut kunnolla toppavaatteet ja muut niin ei se olisi ollenkaan harmittanut. Kyllä mä näin väittäisin. Mitähän asiakkaat olisi sanonut kun vetässyt pilkkihaalarissa neukkariin. 🙂 No mä luulen että Suomessa kun kaikki tietää minkälaisia kelit on niin ei varmaankaan paljoa olisi ihmetellyt? No miksi me sitten ei pukeuduta kunnolla tonne ulkoilmaan? Jaa’a kai se on vaan omaan hölmöyttä.

V-Loppuna oltiin sitten pari kertaa dallailee koko perheen voimin ja ajattelin testaa noita Galvin Greenin lämpökerrastoja ja muuta tuuli vaatetta. Voi juma gegga että toimi hienosti. Lauantaina kun oli vähän kylmempi niin mulla oli kerrasto siihen päälle Insula lämmin vaate ja GoreTexit niin hyvin pärjäs käppäinllä ulkona. En tiedä tuliko siinä jonkin sortin happi myrkytys, mutta mä menin nukkumaan jo 20:15. Ei vaan millään pysynyt hereillä. Mulla oli hieno ajatus kattoa Golfia telkusta, paskat, uni tuli. 🙂
Sitten sunnuntaina oltiin pidemmällä kävelyllä. Ulkona oli täys aurinko ja -8 pakkasta. Mulla oli Galvinin compression alusasu joka on tarkoitettu kylmään, ja sen päällä vain GoreTex puku ja t-Paita.
Kun astuin ulos rattaiden kanssa niin tuli heti kylmä. Siinä hetken mietin että morjens, nyt on liian vähän vaatetta päällä. No päätin että lähtetään dallaa, tuun sit takas pukee lisää jos on liian vähän vaatetta. No ei päästy edes omalla roskikselle kun alkoi lämmetä. Matkaa noin 100m. Oli makee huomata että kyllä se tekniikka kehittyy.
Käytiin kävelee 7,5km kävely auringossa ja ihailee kauniita lumisia peltoja ja samalla oli kuitenkin aika pieni kerrasto päällä ja pääsi kivasti liikkumaan. Hvyä happihyppely ja oili lämmin koko matkan. Muutamassa peltoaukeassa tuuli aika paljon että naama meinas jäätyä, mutta ei tullut kylmä. Vähän huoletti että Ödelle tulee kylmä mutta siellä se vaan kuorsasi untuvapussissa.  🙂

Tossa just eilen kerroin BestMänille kokemuksesta ja naureskeltiin että ei ollut silloin meidän nuoruudessa tällaisia vaatteita saati edes mietitty  että voisi olla teknisiä vaatteita. Me oltiin nuoria aika pitkän aikaa sitten. 🙂

Eli onko sitten ollenkaa huonoa keliä pelaa golfia? No tässä alkaa mieli kääntyä siihen että ei. Koska kunnon sade vermeet on saatavilla ja sun muuta lisälaitetta. Senkus menee Golf Putiikkiin ja valkkaa valmistajan ja värin. Sanoisin että lähes kaikilla on melko hyvä valikoima. Se mikä kyllä itsellä välillä harmittaa sateessa pelatessa on että griineille tulee paljon vettä ja putin nopeutta ihan mahdoton pohtia kun ei aina tiedä paljonko vesi hidastaa pallon pyörimistä. 🙂 Mutta silläkään ei ole mitään tekemistä asun kanssa.

Joo, joten voimme vain todeta että ei ole huonoa säätä, on vain väärät varusteet.

Tässä tämän päivän mietteet pukeutumisesta, varsinkin kun meillä on Suomessa neljä vuodenaikaa.

-Teemu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *