TalviGolf juttusia

 
Tätä on nyt tullut harrastettua tänä talvena kaikki 27 reikää Pickala Golfissa, joten ajattelin siitä vähän kertoilla. On muuten Pickala niin hyvässä kunnossa vuodenaikaan nähden.

Jos mietitään aluksi niitä eroja, enemmän vaatetusta, kylmä keli ja kentät ovat todennäköisesti paljon märempiä kuin kesällä ja nurmen pinta on erilainen. Erilainen meinaan että se on joko lytyssä olleesta lumesta, märkää, mutaista, hiekkaista vaikka ja mitä.

Otetaan ensiksi toi vaatetus;

Talvella on oletettavasti kylmempää joten vaatetta on enemmän. Itse olen aina suosinut kerrospukeutumista. Monesti pelaajat mättävät lämpimästi päälle kun lähtee kentälle, eikä ota huomioon että se on kumminkin liikuntaa, siinä keho lämpenee, veri alkaa kiertää ja ehkä niin paljoa vaatetta ei tarvitse. Siksi kerrospukeutumisen etu tulee että voit vähentää vaatetta ja sitten taas lisätä tarpeen mukaan. Hanskat on hyvä olla, kannattaa pitää sormet lämpimänä. Monesti pelaajat hankkii sellaisia kuumapusseja taskuihin missä lämmitellä pelin aikana sormia. Itse en ole sellaisia koskaan käyttänyt, mulla on vaan hanskat mukana jotka sitten laitan aina lyöntien välillä käteen. Mutta oli miten oli, Golf on ulkoilma peli joten aina pitää sään mukana pukeutua. Juuri Joululomilla yksi kaveri soitteli että oli saanut alemyynnistä hyvän GalvinGreen sadeasun edullisesti. Oikeasti, ei niitä asuja tarvita niin montaa, joten ehdottomasti kannattaa investoida yhteen kunnolliseen ja sillä saa paljon hyviä pelipäiviä lisää kalenteriin. Ehkä samalla joku tuulipaita tai muuta vastaavaa kandee hankkia. Itse käytän Suomessa paljon WindStopper paitoja, hihallisia ja lyhythihaisia.  Suomessa on kumminkin kevät, kesä ja syksy, pääasiallisesti. JJoskus jopa Talvi, aina se Suomalaiset yllättää. J

Pelin pelaaminen:

Joo, on se erilaista, kylmässä pallo ei lennä niin pitkälle, todennäköisesti pallo pysähtyy heti kun tulee maahan, Griinit saattaa olla sitten missä tahansa kunnossa, ja raffit vähän hassuja. Yleensä itse pelaan jollain halvemmilla palloilla, koska en tarvitse sitä tuntumaa minkä kesällä haluan. Talvella keskityn pelaamisessa enemmän ulkoiluun ja nautiskeluun. En sitä tulosta laske sen tarkemmin koska tulos kumminkin tehdään lähipelillä ja jos lähipelialueet on talven mukaisessa kunnossa niin ei sitä kande ressaa. Chippailee ja Puttailee, keskittyy hyviin osumiin ja siihen että saa pallon lähtemään kuten suunnitteli ja lentämään halutun matkan. Koska pallon kontrollointi on kumminkin se juju lähipelissä. Yleensä lasken putit aina kaksi per väylä ellei yhdellä uppoa.

Rautalyönneissä useimmiten otan yhden isomman mailan ja pyrin sillä varmistamaan että lyön hyvällä rytmillä ja saan hyviä osumia palloon. Toiseksi se pallo ei talvella lennä niin pitkälle joten ekstra maila ei ole pahitteeksi, eikä siellä tule rulleja joten pallon pitää lentää perille asti.

Puumailat ja Avaukset yritän lyödä ihan normaalisti tai ehkä yritän lyödä avaukset vähä normaalia korkeammalle että saan pallolle tarpeeksi lentoaikaa. No okei, ei ne mun draivit niin pitkiä ole että siinä mitään aikaa ole. J Väylältä ja Raffista pyrin vaan asettumaan pallolle niin että varmistelen osumista palloon ensiksi. Mulla on normaalisti niin matala tulokulma puumailoilla palloon että kun ruoho on vähän pidempää niin jää helposti ruohoa lavan ja pallon väliin. Siksi yritän asettua niin että osun palloon vähän jyrkemmin. Ai niin, mä aina talvella tupsutan pallon väylällä ja raffissa. J Se on mun oma paikallissääntö, talvella.

Loppusanat;

Oikeesti, nauttikaa siitä pelistä. Lyö toinen pallo jos eka meni huonosti, ei sillä oikeesti ole mitään väliä. Se millä on väliä että nauttii, joko seurasta, kelistä, luonnosta, maisemista, vesiesteistä, bunkkereista, ihan mistä vaan. Sillä on merkitystä. Sitten kun pelataan kilpagolfia niin sitten mennään sääntöjen mukaan mutta muuten se on ihan sama. Pelatkaa rohkeasti eri pelimuotoja, keksikää omia.

 

-Nakki  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *