Tapiola Golf

Hellou,

Tässä on niin kauhian paljon sattunut ja tapahtunut kaikenlaista että ei vaan aina kerkeä. Ollut remppaa ja uutta vauvaa pukannut, mutta silti onnistuin neuvottelee itselleni yhden aamupäivän vapaaksi, okei se oli aamu 7:40 lähtö.
Saatiin tuo perhe tuolta klinikalta ehjänä kotiin ja tilanne alkoi pikkuhiljaa normalisoitua. Olin siinä samalla kolme viikkoa isyysvapaalla, ihan huippu hommaa.

Sovittiin kundien kanssa että mennään Tapiola Golf testaa, en ole sitä aikaisemmin pelannut ja muutenkin ihan uusi kenttä niin piti päästä testaa. Tapiola Golf on rakennettu vanhalle kaatopaikalle.
Nyt pitää tunnustaa oma huonous tai miten on, mutta en ole aikaisemmin pelannut Links kentällä. Siis sellaisella oikealla, no miten se määritellään? Mun määritys on niin että on Skotlannissa ja klubilla sanotaan että Links. 🙂 En mä tiedä. Vuosaaressa olen pari kierrosta pelannut ja tykkään siitä tosi paljon.
Siis nyt Tapiola Golfia testaa, siis aivan mahtava kokemus. Keli oli tuulinen, kunnon sumu ja hienosti muotoiltu kenttä. Kentällä on paljon “sokko” lyöntejä, lainauksissa siksi että jos lyö vähänkin pidempiä niin kenttä pitää tuntea. En mä lyö, mutta yritän.  Pari väylää kääntyy ylös ja alas etc. Että pitää tietää minne lyödään.
No mutta siitä lähdettiin pelaa ja tutustumaan kenttään ja kyllä on mahtavasti muotoiltu kenttä. Siellä on niin paljon kukkuloita ja kallistuksia. Lähes kaikki griinit on vahvasti mutoiltu ja erittäin mielenkiintoisia. Eka peli tällaisella kentällä ei tiettenkään ole mitään tulos juhlaa, välillä löimme ihan väärään suuntaa, mutta hauskaa oli. 🙂 Syvyyksien hahmottaminen on vähän haastavaa Links kentällä kun ei ole sellaisia konkreettisia asioita mistä miettiä syvyyksiä. Mitään mittaria ei voinut käyttää kun oli niin tiukka sumu että ei saanut mitattua mitään. Mä ihastuin niihin griineihin.

Round Two
Tossa isyysvapaan lopuksi sain neuvoteltua toisen pelin kentälle. Nyt oli paljon mukavempi lähtee mäiskii kun vähän tiesi että mitä missäkin on ja miten voisi lähteä kenttää pelaa. Hauskaa oli että edellisenä yönä näin unta muutamista avauksista ja kappas, löin kentällä ihan samallaisia. 🙂 Mutta löin kyllä pari niin hirveetä Slaissi/Blokki lyöntiä että ne ei mahtunut edes Tapiolan lääniin. Kyllä, ne oli niin vinoja.
Silti vedin pari ihan huikeeta vetoa ja pari kertaa onnistuin lyömään pallon juuri oikeaan kohtaan että pääsin hyvistä paikoista puttaa ja jatkaa peliä. Siis onnistuin pelaamaan kenttää, se oli make fiilis. Tällaista fiilistä yleensä normi kentällä ei tule koska kentät on enemmän tikkataulu golfia. Kentät on melko tasaisia, toki siellä on eroja mutta silti. Mutta tuollaisella Links kentällä sillä on iso merkitys millä kierteellä yrität tulla väylälle / griinille. Koska pallo rullaa paljon enemmän ja ottaa hurjia pomppuja. Mä taidan pitää etä konttoria tuolla koko ensi kesän. 🙂

Tapiola jatkossa
Kun tuo kenttä saa vähän ikää, ruohot kasvaa väylien välissä, Griinien reunoilla ja muutenkin saan kunnon turkin. Niin tosta saa viritettyä niin sika vaikean että siellä on moni ihmeissään. Tulee väyläosumat arvoon arvaamattomaan. Vaikka kenttä ei sinäänsä ole niin hirveän pitkä niin se saadaan varmasti puolustamaan itseään ihan mielettömästi.

Mega Kisa
Mun mielestä puttaaminen on yksi makein osa golfia, ja siksi mulla on aina hullun usko että saan putattua pallon mistä vaan sisään. Ei se aina mene, mutta aika usein. 🙂 Siitä sain ajatuksen että olisi makeeta tehdä sellainen kisa missä kokonaislyöntimäärällä olisi osa vaikutus tulokseen ja suurin paino olisi puttien määrällä. Griinit viritettäisin ihan huippuunsa ja samalla jokainen lippu olisi griinin vaikeimmassa paikassa. Olisi huikeeta nähdä mikä olisi pienin puttimäärä ja suurin. En usko että alle 30 putin kierroksia olsii kovinkaan monta.

Pitää vähän selvitellä miten sellaisen saisi järjestettyä. Ehkä pitää tehdä jonain firmakisana tai jotain.

No mutta lämpimästi suosittelen kenttää kaikille, menkää tutustumaan ja koittakaa nauttia golfista. 🙂

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *