Välineet + Varret

Hello

Hauska huomata että joku oikeesti lukee näitä mun molinoita.
Sain paljon kyselyjä (enemmän kuin 1 kpl) että mitkä varret mun miekoissa on.

Siis kävin Peltomäki Golfissa fittaa mailat.
Kuten kerroin niin oletuksena olisin ottanut eri varret, ihan sen oma ajatuksen mukaan. Mutta sitten testasin näitä ja keskusteltuani Pasasen kanssa niin uskon että oikeat varret on mailoissa. Ei tämä mikään uskon asia ole, mä tiedän että on oikeat varret. 🙂

Se mitä fittauksessa haetaan on mailanpään nopeus, pallon lähtönopeus, kulmat ja kierteet. Kuinka korkealla pallo käy, minkälaisessa kaaressa se lentää, takakierteen määrä etc.
Ensiksi lyötiin omilla mailoilla niin sanotut pohjat.
i6:n noin 88 mph ja noin 4900 spinniä.
Draiveri noin 102 mph ja noin 2100 spinniä.

Mulla on projekti että saan i6:n nostettua 96 mph ja draiveri 112 mph. Ajoittain se onnistuu. 🙂

Raudat:
Sitten Pasanen tuunas mulle Titun i6:n ja aloin paukutella. Maila tuntuin heti oikein hyvältä. Koska mun mailanpäännopeus i6:lla liikkui siinä 86 – 95 välillä niin mietittiin paljon että mikä olisi hyvä jäykkyys mailaan. Testasin KBS:n X-Tour vartta joka on melko jäykkä eikä heitä palloa ilmaan oletuksena. Sanoisin että varsi on Mid, eli Mid trajectory ja Mid spin. Se tuntui niin hyvältä.
Täällä on lisää tietoa.
http://kbsgolfshafts.com/shafts/kbs-tour-shaft

Testasin myös sitä KBS:n löysenpää vartta mutta pitää sanoa että toi jäykempi tuntui paljon paremmalta. Se miksi myös halusin jäykemmät varret on että sivuhajonta on pienempää mitä jäykempi varsi, mutta vastaavasti jos lavassa ei ole vauhtia niin pallo ei nouse ilmaan.
Tietokoneen mukaan siinä kun löin niin pallo kiipesi sen 28-30m korkeudelle tasaisesti. Se on ihan riittävästi. Jos onnnistun saamaan lapaan lisää vauhtia niin sitten se lisääntyvä takakierre nostaa pallon vähän korkeammalle, eli pallo lentää vähän paremmin. Eli varret tukee myös tulevaa kehistystä kasvavassa mailanpäänopeudessa. No tottakai se tulee lisääntymään. 🙂
Eli Rautoihin laitettiin KBS Tour X varret ja Golf Pride TourVelvet Mid-Side gripit. Mun sormet on niin pitkät että ei kannata alkaa teippaa vaan suoraan paksummat gripit.

Puumailat:
Vaikka Golf on tarkkuuspeli niin kyllä sieltä Tiiboxista pitää pystyä lyömään pallo mahdollisimman pitkälle. Jos siellä tiiboxissa on karmee kipsi, etkä usko siihen mailaan niin on se pelaaminen vaikeaa. Mä voin kertoa kokemuksesta, tossa pari kesää pelanneena kauheessa kammossa.
No Nyt taas lyötiin palloa ja kateltiin minkälaisia vetoja saatiin aikaiseksi.
Pallo lensi ihan kuten mun tyypillinen “LehmänHäntä” lyönnit lentää. Niitä vaivaa sellainen puhdin puute, eli puuttuu lavasta vauhtia. No koska tässä on reenattu niin aina välillä tulee sellassia kunnon sutasuja.
Ensiksi kokeilin löysenpää perusvartta mutta se oli ihan tunnoton. Ideana oli että se varsi auttaa saamaan palloa korkeammalle, koska mun lyönteihin ei tullut tarpeeksi spinniä jotta pallo voisi lentää. Mutta se oli nin karmeen tuntuinen että iso NO.
No sitten tehtiin niin että laitettiin Diamana 62x5ct Flex-X. Eli paljon jäykempi varsi.
Jos on mailassa jäykkä varsi niin Lavan pitää liikkua koska muuten pallo ei paljoa päätä korkeammalla käy. Joten otettiin Titleist D913 10,5 asteinen lapa. Se on niin hieno. No mutta ideana siis on se että Lapaan tulee enemmän nostokulmaa kuin mulla on ollut. Tämä taas aiheuttaa sen että enemmän nostoa ja vähemmän sivuttaiskierrettä. Periaatteessa pitäisi olla tarkempia lyöntejä.
Nyt mulla oli maila missä on jäykkä varsi joka ei auta palloa ilmaan, mutta lapa joka taas yrittää heittää palloa korkeammalle. Tuntu niin hyvältä ja ATK:n mukaan se pallo lensi juuri kuten haluttiin. Löin sellasta 220 -230m ilmassa palloa. Ei se sen pidemmälle mee vaikka kuinka yrittäisin.
Hassua oli se että vaikka varsi oli jäykkä niin se tuntu erittäin hyvältä. Mulle on jäänyt aikaisemminsta kokeiluista sellanen olo että jäykkä varsi on ihan tunnoton. Muta tämä oli niin hyvä.
Nyt jos saan kasvatettua tavoitteen mukaisesti 102 –> 112 mph niin se ei haittaa. Koska varsi kestää sen helposti, ja jos pallo rupee kiipee liian korkealle niin saan lavasta säädettyä vähemmän asteita. On tää aika huikeeta mihin mailat on kehittynyt.

Nyt kun toi tuli fitattua niin otin saman varren sitten 3Wood ja Hybridi. Joten kaikkien pitäisi toimia samalla tavalla ja olla siten johdonmukaisia.

Niin, onhan siellä kun tilaa mailoja niitä varsia joku 1 000 000 000 erilaista. Mutta oikeesti, mä testailin ja totesin että toi standardi varsi on mulle just oikea. Mutta kuten aikaisemmin sanottu niin kyllä kannattaa fitata ja testata. On sitä paljon luottavaisempi olo valmistautua lyöntiin kun tietää että ainakaan välineistä se ei ole kiinni. Golf on kumminkin niin paljon fiilis/menttaali peli vaikka ei sitä kukaan tunnusta.

Mutta sellassia ajatuksia varsista.
Eli Raudat: KBS Tour X ja Puumailat Diaman 62x5ct X-Flex.

Niillä mennään.

-Nakki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *