fbpx

Vauhtia paremmasta suunnasta

Sisäpelihallimme on nyt ollut auki muutaman viikon ja ollut mukava huomata, että ihmiset ovat löytäneet paikalle, uusia asiakkaita, yritystilaisuuksia ja yksilövalmennuksia. Jos et vielä ole käynyt niin viimeistään joululomalla varaa simulaattori käyttöösi tai tule juttelemaan ja sovitaan yksilövalmennus. Paikalle on helppo tulla, parkkitilaa runsaasti ja tila on väljä ja valoisa, nyt on hyvä aika alkaa treenata swingiä kuntoon ensi kautta varten,

Eräänä iltana olimme Pro Kosken kanssa hallilla ja laittelimme simulaattoreita valmiiksi oppilaita varten ja meille jäi myös hetki aikaa harjoitella itse.

Simulaattorit ovat siitä mahtavia, että ne kertovat tarkasti mitä lyönnissä tapahtuu, laitteillamme statistiikka on huippulaatua😊 Minulla on ollut ongelmana, että maila osuu liian jyrkässä kulmassa, tämä taas aiheuttaa sen, että on teknisesti vaikea vapauttaa mailaa haluttuun suuntaan. Varsinkin draiverilla saattaa heittää isosti sivusuunnassa palloa, joka ei tietenkään ole pelissä haluttu lopputulema. Tätä ongelmaa menin pohtimaan simulaattorille, ja juttelimme aiheesta Pro Kosken kanssa. Otin siis minitunnin Pro:lta.

Opetusten jälkeen menin uudelleen simulle lyömään palloja ja ajattelin keskittyä ihan toiseen asiaan, vauhtiin. Mentaaliharjoituksena ajattelin kehon liikerataa, ja sanoin itselleni, että olen tarpeeksi vahva ja notkea liikkumaan nopeasti. Päätin siis vetää täysiä samalla miettien, miten jaloilla maasta ponnistetaan vauhdin tuottamiseksi. Tästä sitten kehitin itselleni pari treeniä ja Pro Koski naureskeli vieressä, ihmetellen että mitä touhuan. Kerroin visiostani ja jatkoin omia treenejä, kunnes alkoi tapahtua.

Keksin tavan ponnistaa swingissä, eri tavalla kuin aikaisemmin, ja tämä avasi monta asiaa. Moni muukin asia mitä olen omassa swingissä pohtinut, loksahteli paikoilleen. Tehdään niistä oma blogi. Tai tule valmennukseen niin voin näyttää konkreettisesti, jos satut kärsimään samasta haasteesta.

Normaalisti mailan tulokulma rautavitosella on ollut joku 5,5–7 astetta, mikä on vähän liian jyrkkä. Harjoituksen aluksi sain sen pudotettua 3,5 hujakoille, mikä on melko tarkka PGA tour keskiarvo. Kun jatkoin treenailua niin huomasin ilokseni lukuja 1,5–2,5. Siis todella hieno kehitys ja hurjasti alle sen mistä aikaisemmin tullut. Tämä on toki vähän turhan loiva optimiin nähden, mutta otetaan tämä toistaiseksi. 😊

Tämän sivutuotteena tuli myös lisää vauhtia. Normaalisti rautavitonen heiluu noin 88-90 mph, jolloin pallo lentää sen 160- 170 m ilmassa.

Nyt sitten kävikin niin, että maila liikkui 92–94 mph, ja lensi sitä 175- 180 m ilmassa. Pääasiassa 1- 3 m Draw- kierre ja huonot oli 10- 12 m draw. Loppupeleissä siis ajatus siitä miten saan ponnistusvoimaa jaloissa, antoi sivutuotteena myös muutamia muita korjauksia swingiin.  Tärkeintä oli myös keksiä taas uusia tapoja soveltaa omia opetuksia harjoituksiin ja saada konkreettisia parannuksia. Joskus se on vaikea analysoida omaa swingiä, ja siksi myös Prot käyvät valmennuksissa. Omaksi ilokseni saan vieläkin uusia oivalluksia opetukseen ja harjoituksiin, jos ei nyt päivittäin niin viikoittain ja pyrin niitä aktiivisesti tuomaan omille oppilailleni ja testaamaan niitä itse, jotta voin mahdollisimman tarkasti siirtää oppimani.

Rauhaisaa Joulunalusaikaa ja toivottavasti nähdään hallilla!

Alla vielä Rauta 5:n luvuista, Club Speed ja Attack of Angel oli ne mihin keskityin.